onsdag 23. april 2014

Noma lager kunstnerskjerf for BlaafarveværketTheodor Kittelsen (1857-1914) er Norges mest folkekjære maler. Bildet som har blitt til skjerf heter Vinterkveld og er fra 1905. Orginalen eies av Drammen Museum og i sommer kan du se dette bilde på Blaafarvværket.

 Elisabeth Werp sitt bilde som har blitt til skjerf er fra billedserien hvor hun har gått inn i Henrik Ibsens ”Et Dukkehjem” og grepet fatt i stykket der det slutter. Hun har forsøkt å beskrive tomrommet som oppstår i det øyeblikket da Nora reiser. Hun forsøker å finne svar på spørsmål som: Hva skjedde med Nora og hennes selvrealisering? Har ettertiden vist oss at all form for frigjøring, individualisme og uavhengighet er utelukkende positivt? Motivene er bygget opp rundt disse spørsmålene, og er et forsøk på å beskrive den skjøre hinnen mellom oppbygging og nedrivning, møte og avskjed, visjon og virkelighet.


Ida Lorentzens

Ida Loretzen sitt bilde som har blitt til skjerf heter «fra Nyfossum» og ble første gang vist på utstillingen «Huset – rommene – fortellingen» på Nyfossum i sesongen 2002. Originalen tilhører Blaafarveværkets samling og er utstilt på Nyfossum. Ida Lorentzen er særlig kjent for interiører med en følsom, innholdsmettet tomhet og sorgfølelse.


Noma har denne våren gleden av å samarbeide med Blaafarveværket. 
Resultatet er tre lekre skjerf fra eventyrkunstneren Theodor Kittelsen , samtidskunstner Elisabeth og 
Ida Lorentzens. 
Theodor Kittelsen har jubileum i år og er hovedutstiller på Blaafarveværket og Koboltgruvene i 2014 med utstillingen Norge Rundt. Samtidskunstner Elisabeth Werp er årets utstiller i Tømmerlåven på Nyfossum og Ida Lorentzens bilder er stilt ut i hjemmet til Blaafarveværkets tekniske direktør på Nyfossum.

1 kommentar:

  1. Fantastisk...Gratulerer...Gleder meg til å få
    få de inn i butikk..Hos Kate i Drammen..tjoho..og selvsagt skal jeg se utstilling på Blaafarverket..

    SvarSlett